TRAMIN – Pinot Grigio je víno, ktoré prekvapí svojou eleganciou. V tomto prípade dokonalá mikroklíma a tepelné spracovanie pôdy nám poskytli jemné, mäkké víno, ktoré je ideálne ako aperitív. Hrozno pochádza z pôd v nadmorskej výške 200 až 400 metrov nad morom, ktoré pozostávajú z ílovitého a štrkového zloženia.
Pinot Grigio 2023
16,50 € s DPH
Z vizuálneho hľadiska má slamovo žltú farbu, vo vôni sú kvetinové a ovocné tóny pripomínajúce broskyňu a hrušku. Jeho chuť je jemna, ovocná a svieža. Perfektné ako aperitív.
Na sklade
PACKETA - predpokladané dodanie: do 48 hodín
Expresná doprava - predpokladané dodanie: dnes (viac informácií...)
Využite jedinečnú možnosť bezplatnej dopravy našim kuriérom v deň objednávky! Platí pre mestá Poprad, Kežmarok, Smokovce a Veľká Lomnica. Pri objednávkach po 14:00 hod., doručujeme nasledujúci deň.
Ročník | |
---|---|
Región | |
Odroda | |
Obsah alkoholu | |
Teplota servírovania | |
Balenie (litre) | |
Ocenenia | 2022 : James Suckling – 91 |
Alergény | Siričitany |
Tramin – Táto vínna pivnica, založená v roku 1898, je domovom Gewűrztraminera. Kým na začiatku šlo o malý projekt z iniciatívy niekoľkých rodín, dnes spoločnosť spravuje 160 rodín, ktoré obrábajú približne 270 hektárov pôdy. Vďaka odhodlanosti a nasadeniu sa im postupom rokov podarilo premeniť pivnicu na jeden z talianskych vinárskych skvostov. Zlomovým momentom bol príchod Williho Stűrza v 90. rokoch, ktorý do centra všetkého postavil kvalitu. Práve sem siahajú počiatky projektu výberových vín ako Nussbaumer, Terminum, Unterebner, Stoan, Freisinger, Maglen, Urban a Loam.
Ďalším medzníkom bol rok 2018, kedy spoločnosť uviedla na trh epokálne víno vyjadrujúce kvality Gewűrztraminera na najvyššej úrovni. Svedčí o tom aj skutočnosť, že Robert M. Parker, jeden z najuznávanejších kritikov vína súčasnosti, v časopise The Wine Advocate vôbec prvýkrát pridelil maximálnych 100 bodov talianskemu bielemu vínu. A neopomenuteľnou súčasťou produkcie tejto spoločnosti je aj víno Chardonnay Troy, ktoré sa vyznačuje úžasnou eleganciou.
Hrozno sa zbiera ručne. Fermentácia prebieha v malých oceľových nádobách pri kontrolovanej teplote 19 °C. Jablčno-mliečna fermentácia prebieha čiastočne.
Súvisiace produkty
Doprava zadarmo nad 50 €
Víno vám doručíme kuriérom, alebo si ho môžete prevziať osobne v našom sklade.
Doručenie do 48 hodín
Doručenie vína už do druhého dňa na adresu, alebo výdajné miesto v rámci celého Slovenska.
Expresný kuriér
Bezplatná doprava v deň objednávky: Poprad, Kežmarok, Smokovce a Veľká Lomnica.